Tuin-lounge-bank (ontwerp)

Onze tuinset is versleten. Gekocht als hardhout bij Karwei. In de winkel was een mooie hardhoutkleur te zien. Dat bleek achteraf verf te zijn. En in de 3 jaar dat we de set gebruikten, heb ik er nog redelijk onderhoud aan gehad ook. Dus niet de makkelijke weg en een nieuwe set kopen maar zelf ontwerpen en maken.

Steigerhout is erg populair. Mooi stevig en eerlijk materiaal. De standaard maten zijn: 20cm breed, 3.2cm dik en in diverse lengte tot 5m aantoe. We hebben nu een zithoekje en een eettafel. De eettafel laten we vervallen. Die gebruiken we toch niet al te veel. En daarmee creëren we een hoop ruimte.

Huis, tuin en schuttingVoor het ontwerp heb ik eerst wat voorbeelden op Internet gezocht. Daarna SketchUp gepakt en begonnen met ontwerpen. Maar ja, wat zijn ideale maten en hoe ziet dat er in de tuin uit? Dus ook de tuin, schutting, huis etc ontworpen.

Zo kan je precies zien wat een mooie indeling is. De tutorials van Matthias Wandel zijn ideaal om SketchUp te leren gebruiken als CAD programma.

Hieronder staat wat screenshots vanuit SketchUp. Ik denk dat ik alles ga schroeven met RVS schroeven. En zoveel mogelijk blind. Misschien dat ik nog iets ga proberen met houtproppen op de plaatsten waar de schroeven zichtbaar zijn.

Overzicht tuinbank

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *