Decoupeerzaag hack

Blaas deco zaag 1Ik heb een niet al te dure decoupeerzaag van de merk Skill. Als ik zaag moet ik altijd blazen om het zaagsel weg van mijn zaaglijn te houden. En dan is niet fijn en dus moet de zaag gehackt worden.

De zaag heeft een koelventilator die flink blaast. Maar niet in de goede richting. Ik heb een stukje plastic slang genomen wat ik nog had liggen. De binnendiameter is iets van 7mm. Je zou een stukje slang van het luchtpompje van een aquarium kunnen gebruiken. De slang heb ik schuin afgeknipt en met Duck tape over een ventilator opening geplakt. Pas wel op dat je niet de hele koeling blokkeert. Ik heb twee ventilatieopeningen op mijn zaag en de kleinste gebruikt. De andere ventilatieopening werk nog gewoon als koeling.

Langs het plastic buisje heb ik een stuk 220v installatiedraad geplakt met geel isolatietape. Het installatiedraad heeft een 1.5mm massieve koperen kern. Daardoor kan je het plastic buisje in de juiste stand buigen en blijft dan goed zitten. Hieronder nog 2 foto’s voor het idee.

Blaas deco zaag 2 Blaas dezo zaag 3

 

 

 

Het werkt prima.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *