Carkit hack

Avantalk carkit

Bij mijn goedkope auto hoort een goedkope carkit. Deze Avantalk werkt prima in combinatie met mijn telefoon, een Galaxy SII. Maar mijn auto is niet muisstil en de carkit niet echt luid. Op de snelweg is het dan lastig om een gesprek te voeren. Tijd voor een carkit hack.

DemontageIk had 2 opties: De versterker een beetje oppeppen of een aansluiting voor oortjes (koptelefoon) te maken. Ik heb voor het laatste gekozen want de luidspreker zit rechtstreeks aan het SMD printje. Veel mogelijkheden om de versterker te hacken zag ik niet.

 

Carkit (8) (Medium) Carkit (9) (Medium)Carkit (10) (Medium)

Carkit (11) (Medium)

 

Het plugje voor de oortjes heb ik uit een oude computerkaart gesloopt. Zo gepiept met een tinzuiger en soldeerbout. In de carkit zelf is erg weinig ruimte. De plug ga ik aan de zijkant monteren en vastzetten met de aansluitdraden en een beetje hotglue uit het lijmpistool. Het plugje heeft 3 aansluitingen. Op de zijkant heb ik 3 gaatjes geboord. .

Carkit (12) (Medium)Carkit (14) (Medium)Ik heb eerst de draadjes aan het plugje gesoldeerd. De gaatjes heb ik daarom iets groter gehouden. Dan hoef je ook niet zo nauwkeurig te boren. Het plugje zelf heb ik eerst nog een beetje recht geschuurd.

Carkit (16) (Medium)Carkit (15) (Medium)Eigenlijk heb je maar 2 draadjes nodig want de carkit is mono. Het wit/gele draadje is de massa. Die is aan de zwarte draad van de luidspreker gesoldeerd. Blauw/wit en rood/wit zijn voor het links en rechts signaal. Die heb ik bij elkaar genomen en aan het rode draadjes van de luidspreker gesoldeerd. Ik had nog een stel oortjes met lekkere korte snoertjes. Als je de oortjes inplugt dan komt er eigenlijk geen geluid meer door de luidspreker maar des temeer door de oortjes. Dat komt goed uit. Je kan niet tijdens een gesprek de oortjes inpluggen. Dan slaat de carkit vast. Tijdens het inpluggen wordt de luidspreker kortgesloten en ik denk dat de elektronica daar niet op berekend van.

Carkit (17) (Medium)

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *