T2b de Luxe (1600cc) uit 1973

Na T2b de Luxe advertentie2 jaar lid te zijn geweest van de VW bus club, surfde ik voor de zoveelste keer door de advertenties van T1 of T2 VW bussen. En eindelijk stond er weer eentje, die in onze budget richting kwam. De oude T2b de luxe uit ’73 met een APK tot augustus 2010. Het enthousiasme van het begin was bij mij al een beetje aan het tanen. Toch maar een e-mailtje gestuurd naar de eigenaar. Na wat heen en weer mailen kwamen we er zowaar uit. De bus was tot dit jaar in gebruik als rolstoel bus.

Het verhaal van de bus sprak me meteen aan en de eigenaar ook. Ik zag wel dat er niet al te veel aan de bus was gedaan maar daar was de prijs ook naar. Een nieuwe hobby dus.

En dit is de staat waarin ik de bus kocht vlak voor de eerste beurt bij VW Bus Brothers uit Nijkerkerveen, Daar is in eerste instantie flink wat basis dingen vervangen. Maar voor het laswerk en de roest ga ik een plaatwerkcursus volgen bij Rust Busters. T2b de luxe (rechterkant)

2 thoughts on “T2b de Luxe (1600cc) uit 1973

    • Prima, hoewel ik er eigenlijk niet aan toe kom. Maar de bus is goedgekeurd en tijd prima. Moet nog iets aan de achter verlichting doen want die viel bij een vorig ritje uit. Ik hoop dat dat een kleinigheid is.
      Bedankt voor de belangstelling,

      Jan Willem

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *